Alvin and the Chipmunks

"Alvin si Trupa Chipmunks", o comoara a intregii lumi care a incantat trei generatii de fani, vine pe marile ecrane pentru prima oara. Filmul plin elemente CGI readuce in prim plan povestea indragitelor sale personaje, Dave Seville si cu Alvin, Simon si Theodore, cu un plus de amuzament. Trioul cu vocile pitigaiate si Dave Seville au intrat in istorie cu vanzari de 43 de milioane de albume, castigand cateva premii Grammy, au fost potretizati intr-un serial de desene animate si au fost eroii principali ai unei serii de sambata dimineata transmisa in peste 100 de tari si tradusa in 40 de limbi.

Un compozitor pe nume Dave Seville (in film interpretat de Tim Allen) in cautarea inspiratiei afla succesul atunci cand se alatura unui trio de veverite cantarete: strengarul leader Alvin, cerebralul Simon si durduliul, impresionabil Theodore.

El ii convinge pe cei trei masculi de veverita sa mearga la scoala asemenea unor copii obisnuiti, predicandu-le faptul ca va fi in interesul lor sa invete carte. In vreme ce veveritele cantatoare se acomodeaza cu noul stil de viata in mijlocul elevilor de la scoala, Ian Hawke (fostul lor producator) este eliberat din inchisoare si colinda prin toata lumea in incercarea de a descoperi animale talentate, care sa poata canta si dansa. In Australia, Ian Hawke intalneste niste femele de veverita inzestrate din punct de vedere muzical, pe care intentioneaza sa le transforme in vedete pentru a se razbuna astfel pe Alvin, Simon si Theodore.


O serie de compozitori si-au adus contributia la piesele pe care le interpreteaza celebrele veverite: Ross Bagdasarian, Neil Hefti si Carl Stalling.

Material realizat de Bobcsok Alice