PROIECT ,,Muzica in imagini"

Muzica are un limbaj universal. Mesajul sau este capabil sa aduca alinare, bucurie, sa ne emotioneze, sa ne faca mai buni.

Dar ......este acest limbaj perceput la fel de toata lumea? Ne transmite muzica aceleasi stari,aceleasi emotii?

Aceasta intrebare a generat proiectul ,,Muzica in imagini". Ne-am propus sa aflam in ce masura ,,vedem" muzica.

Am inceput cu povesti ilustrate de genul ,,Petrica si lupul" a lui Serghei PROKOFIEV ilustrata in filmul Fantasia de catre Walt Disney si ,,Ucenicul Vrajitor" a compozitorului Paul DUKAS ilustrata tot de Walt Disney. Elevii de clasa a VIII au ales sa ilustreze cantecul ,,I Have a Dream" a formatiei ABBA, cantec pe care inainte l-au invatat si interpretat cu acompaniament inregistrat tip karaoke.

Provocarea a fost lansata clasei a IX-a care au incercat sa ilustreze muzica impresionista dupa cateva lucrari ale lui Claude Achille DEBUSSY: ,,Marea", ,,Preludiu la dupa-amiaza unui faun" si ,,Fata cu parul de foc".


Au reusit sa faca dovada imaginatiei si creativitatii lor? Talentul lor artistic a surprins si decodificat mesajul muzicii transpunandu-l in limbaj plastic?


Va invitam sa vizitati expozitia noastra cuprinzand -din lipsa de spatiu- doar cateva dintre cele mai reusite desene.INTRA IN EXPOZITIE

Petrica si Lupul -Prokofiev

Ucenicul vrajitor- P.Dukas

Impresionismul-C.A.Debussy

I Have a Dream- ABBA