PISICILE ARISTOCRATICE (The Aristocats)


Pisicile Aristocrate (The Aristocats) este un film de animatie a cărui regie îi aparține lui Wolfgang Reitherman,produs de Walt Disney Productions și lansat în 11 decembrie 1970. Este al douăzecilea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Filmul a fost un succes comercial. In rolurile filmului sunt Phil Harris, Eva Gabor, Liz English, Gary Dubin, Dean Clark, Sterling Holloway și Roddy Maude-Roxby.

Ideea principala a filmului a fost o comedie muzicala care prezinta o poveste romantica animata a unor pisici din Paris..Disney a planuit lansarea filmului Pisicile aristocrate 2 in 2007.insa productia a fost inchisa la inceputul lui 2006.

Acțiunea se petrece în centrul Parisului la începutul secolului XX. Madama Adelady locuiește într-un conac împreună cu cele patru pisici ale ei: Ducesa,Marie, Toulouse și Berlioz.

Personaje

the-aristocats-100036l-imagine.jpgTHOMAS O'MALLEY -Pisica vagaboandă care le întalnește pe pisici în timp ce-și recită melodia care conține numele sau lung (Abraham de Lacy Giuseppe Casey Thomas O'Malley). Marius Bodochi voce pentru limba română.

DUCESA-Frumoasa pisica elegantă si mama celor trei pui - Adriana Drăguț voce, vers.română

TOULUSE - un motănel portocaliu si cel mai mare pui al Ducesei.Este talentat la pictură și își dorește să întalneasca o pisică vagaboandă.

MARIE - pisica albă care este si puiul mijlociu. Are o voce superbă și cânta cu Scat Cat și Thomas O'Malley o parte din "Everybody Wants to Be a Cat".

BERLIOZ - cel mai mic dintre pisoi și totodata cel mai timid.Este un pianist foarte bun si și-ar dori ca Thomas să ajungă tatăl lui.

EDGAR-personajul negativ din film care le răpeste pe pisici.

ADELAIDE-stăpâna pisiclor aristocrate.

LAFAYETTE-un basset hound,supusul lui Napoleon.Este zapacit si tot timpul Napoleon îi zice că el e șeful.

NAPOLEON-un bloodhound asa numitul șeful lui Lafayette.Se crede lider și îi zice lui Lafayette deseori că el e seful.


The-Aristocats-the-aristocats-24495986-1024-768.jpg

ROQUEFORT-un șoricel care îi aduce pe Scat Cat si formatia lui la Thomas și care îi pune piedici lui Edgar pentru a nu-i prinde pe pisoiași.

SCAT CAT-conducătorul formației Scat Cat.El cânta la trompetă.

SHUN GON-membru a formației Scat Cat.El cântă la pian si la tobe. Este chinez.

HIT CAT-membru al formației Scat Cat.El cântă la chitară. Este britanic.

PEPPO-membru al formației Scat Cat.El cântă la acordeon.Este italian.

BILLY BOSS-membru al formației Scat Cat.El cântă la violoncel.

AMELIA-una din gâștele care ajuta pisicile.

ABIGAIL-sora Ameliei

Unchiul WALDO-gâsca beată și unchiul celor două gâște.

GEORGES HAUTECORT-senilul bătrân care îi întocmește testamentul lui Adelaide.

FROU-FROU-iapa lui Adelaide.


aristocats_1.jpg

Subiect

În inima Parisului, o milionară excentrică, dar foarte bună la suflet, le lasă moştenire întreaga sa avere Ducesei, pisica ei din înalta societate, şi celor trei pisoiaşi ai acesteia. Urmează tot soiul de aventuri şi multe hohote de râs, căci lacomul ei majordom pune la cale supremul plan de răpire pisicească. Singurii care mai pot salva situaţia sunt neînfricatul motan vagabond, Thomas O’Malley, şi trupa lui de pisici iubitoare de jazz.

Melodii

Everybody wants to be a Cat

http://www.youtube.com/watch?v=qNEraxj559Y
Scales and Arpeggios

http://www.youtube.com/watch?v=khvaIwonxUk

The Aristocats

http://www.youtube.com/watch?v=lrsBkU2qAeE

Material realizat de

Kaluger Ancuța Damaris

Clasa : a X-a B