UCENICUL VRAJITOR


Este o poveste scrisa de marele Johann Wolfgang von Goethe, ce l-a inspirat pe compozitorul Paul Dukas.
Este vorba despre ucenicul unui vrajitor, interpretat in desenul animat de indragitul Mickey Mouse. Acesta profita de lipsa maestrului sau si se foloseste de magie pentru a-si usura munca. Descopera insa, ca vrajile sunt prea puternice, iar puterea sa prea mica si ca nu le mai poate controla, provocand un adevarat dezastru.
Fantasia-disney-67452_1024_768.jpg4_fantasia_credit_bn.jpgLa inceput este prezentat ucenicul care il priveste pe vrajitor in timpul unei vraji, iar apoi acesta merge sa doarma, lasandu-si palaria si bagheta magica. Saturandu-se de munca, ucenicul se gandeste ca ar fi mai bine sa isi faca ajutoare. Acesta foloseste magia pentru a da viata unor maturi ca sa-i usureze munca, carand galeti pline cu apa in locul lui. Maturile se multiplica, devin de neoprit si ucenicul nu mai poate cotrola situatia, nici sa opreasca vraja. Interventia vrajitorului va opri dezastrul produs de ucenic si va readuce totul la normal.
Fantasia-disney-67457_1024_768.jpg
Celebrul desen animat inovator “Ucenicul vrajitor” realizat de Walt Disney care combina muzica clasica europeana si imaginile pline cu fantezie prezentate de Leopold Stokowski si Orchestra din Philadelphia.
Il are ca protagonist pe Mickey Mouse,un vrajitor talentat care isi depaseste limitele.
  • Muzica este realizata de Paul Dukas
  • Regizori:Ben Sharpsteen,Ford Beebe,Samuel Armstrong.
  • Scenaristi:Arthur Heinemann,Perce Pearce,Graham Heid

Povestea a fost ilustrata de Walt Disney printr-o animatie scurta care intr-un final s-a dezvoltat cu ajutorul Philadelphia Orchestra si a dirijorului Leopold Stokowski in ceea ce a devenit Fantasia.
800_fantasia_blu-ray_2.jpg3_fantasia_disney.jpg


De remarcat ca este primul film Disney in sunet stereo un sistem multichanel numit Fantasound.
Urmariti povestea pe linkul Ucenicul Vrajitor

Material realizat de Timpea Lorena XB